Næste event i Slagslunde-Klubben

* Forårsfest i Forsamlingshuset  Lørdag 29. april *

Middag,  revy-indslag og dans til Bjarne Gohlke Trio live.

Middag kl. 18
Revy "En SLAGS Leg"
Dans og lyt. Festlig musik: Bjarne Gohlke Trio med Morten Andresen og Asmus Jensen
Hele aftenen inkl. middag 225,- kr.

Tilmelding på telefon 2248 9646 eller mail cafe@slagslunde.dk (Husk navn og antal personer)
Senest tirsdag 25. april.

Klubbens kokke laver en lækker 2-retters menu inkl. kaffe og dessert.
Klubbens revygruppe SLAGS lader hatten gå rundt og publikum vælger næste nummer i "En SLAGS Leg".
Musikerne er helt deres egne, men vi i Klubben er stolte over at kunne præsentere nogle af byens fantastiske musikere i Bjarne Gohlke Trio.
Bjarne Gohlke kapelmester, guitar og sang, Morten Fremmich Andresen keyboard og Asmus Jensen trommer.


 Cafe for flygtninge hver weekend

Bemærk ændringen i det faste, åbne arrangement for flygtninge. Vi har flyttet dagen til enten lørdag eller søndag. Vi håber dermed at give bedre mulighed for dem, som har andre aktiviteter på hverdagene fx sprogskole og aktivering.

 Følg med på facebook Slagslundes Flygtningevenner og se detaljer om hvert enkelt weekend-arrangement om det bliver lørdag eller søndag og tidspunktet.På Klubbens caféaften fredag 24. februar kunne vi med stor glæde præsentere udstillingen af Yan Brodersen og intimkoncert med Paul Banks.

Efter den dejlige middag, som både Yan og Paul deltog i, præsenterede Yan Brodersen sin udstilling. Han gav et indblik i de ting han vil udtrykke og de processer og materialer han arbejder med. Hans arbejder blev godt modtaget og der blev solgt nogle stykker på selve aftenen.

Den intime stemning, som kommer når man spiser, snakker og hygger sig sammen, blev videreført i Paul Banks' to lange sæt med akustisk guitar og sang. Paul lagde ud med nogle meget gamle, traditionelle bluessange. De blev fulgt af mere nutidige blues, nogle af Pauls egne sange og flere sange af store sangskrivere i den amerikanske tradition. Alt blev leveret med hans karakterfulde, ru vokal og et levende, virtuost humoristisk og dybt underholdende guitarspil. Det var en musikalsk oplevelse af de helt store.

IMG_8472-b.jpg

Foto CB: Paul Banks i Slagslunde-Klubben feb. 2017

 Læs mere om Paul Banks på http://paulbanks.dk/enter/

 


 


 

Syrisk caféaften fredag 28. oktober .

Klubben arrangerede aftenen og fire af de tidligere beboere i Bavnehøj lavede en overdådig buffet med typisk Syriske retter, som en tak for den gode modtagelse de oplevede i Slagslunde. De fortalte også, at Syrisk feststemning især skabes med musik og dans, og de to musikere fra Århus, skabte en fest, hvor der blev danset traditionelle danse til traditionel musik i moderne forklædning. Børn, unge og ældre dansede i timevis og der var en glad og munter feststemning.

Både nuværende og især tidligere beboere i Bavnehøj mødtes med andre beboere i Slagslunde og der blev udvekslet mange gensynskram. Der er plads til et begrænset antal gæster i Klubben og vi blev desværre nødt til at skuffe flere, som gerne ville have været med. Det er vi kede af.

 Klubben fejrede sin 25 års fødselsdag lørdag den 21. maj 2016.

Klubben har siden starten været initiativtager og hjemsted for et stort antal aktiviteter, caféaftner og koncerter for medlemmer og folk i Slagslunde, Buresø og en bredere omegn. Til festen kom en masse glade mennesker, både medlemmer og andre interesserede og de fik fødselsdagsboller og lagkage og Blå Mandag Trio's livligt swingende jazz. Vores maler- og keramikværksteder viste, hvad de havde skabt i sæsonens løb. En dejlig dag som viste, at der stadig efter 25 år er stor interesse for Klubben og dens aktiviteter.

 Koncert med Jens Lysdal and Friends - Fredag 11. marts 2016

Jens Lysdal udsendte sit første dansksprogede album i slutningen af februar 2016 og det blev præsenteres på en stor turne rundt i Danmark og den turne startede i Slagslunde-Klubben med en fantastisk koncert.

Søndag 29. november 2015 var der stor juletræsfest i Slagslunde Forsamlingshus.

De mange børn var på plads foran scenen og de fik noget af en forskrækkelse da troldene snuppede en dreng blandt publikum og begyndte at skubbe rundt med ham. Det endte dog godt og hovedpersonen, den noget uopdragne dreng Julius, blev både opdraget af trolde, engle og til sidst nisser og så kom han i "Rigtigt julehumør". Om det var spændingen er ikke til at sige, men den første sang omkring juletræet gik, før børnene fik kaldt på Julemanden og heldigvis var han stadig i nærheden.

IMG_4929b.jpg

Disse 18 umulige unger leverede et teaterstykke, så både instruktør Bente, SLAGS og de selv kunne være meget stolte.


 

Efterår 2015

Mads Mathias' koncert i Slagslunde fredag den 9. oktober

Det blev en helt fantastisk aften. Både Mads og hans band var inspirerede og inspirerende. Den koncert vil gå over i historien som en af de bedste nogensinde i Slagslunde.

Mads_Mathias_print-13-10pct.jpg foto Mette Kramer

Mads medbragte tre fantastiske musikere og diverterede selv med både sang og tenorsax.

Line up: Espen Laub Von Lillienskjold trommer, Morten Ankarfeldt bas,

Peter Rosendal piano og flygelhorn.

 IMG_4888-1.jpg

 The Band (foto C.Brun)

IMG_4864-1.jpg

Hovedpersonen Mads

IMG_4867-1.jpg 

og Peter Rosendal piano

IMG_4872-1.jpg

Nu med sax og bassist Morten Ankarfeldt

 IMG_4889-1.jpg 

og med Peter på flot og velklingende flygelhorn

IMG_4883-1.jpg

Espen på trommer: Et studie i koncentration  

IMG_4882-1.jpg

og sammenspil

IMG_4881-2.jpg 

med en hovedløs bas (undskyld Morten)

 


.

Herunder kan du se de vigtigste af forårets begivenheder i Klubben. Du kan også læse bladet under punktet Klubbladet.

Fredag den 30. januar: Café med spisning kl. 18.30 og musik ved Birgit Løkke, perkussionist og komponist. Birgit har bl.a. komponeret musik til Snedronningen og modtog i 2002 Sonnings Musiklegat.

Søndag den 22. februar: Børn og Ler første dag i aktiviteten. Se bladet side 2.

Mandag den 23. februar 2015 kl. 19:30: Generalforsamling. Se dagsorden i bladet side 2.

Fredag den 27. februar: Café kl. 20 med udstilling ved Jesper Hellner og musikalsk underholdning ved Lars Verdich. Entré 50 kr.

Fredag den 27. marts: Café kl. 20 med musik ved Jakob Skov. Entré 50 kr.

Fredag den 8. maj: Klubbens fødselsdag med spisning kl. 18.30. Værkstederne udstiller og arrangerer fælles spisning.

Tilmelding til spisning nødvendig senest tirsdagen før et arrangement til

Caféformanden Lillian på tlf. med svarer 2248 9646 eller på mail: cafe@slagslunde.dk


Tidligere:

Første søndag i advent var der Juletræsfest i Forsamlingshuset og alle traditioner blev holdt i hævd. Selv nisseteateret er blevet en tradition og børnene leverede noget af det bedste vi har set. Både børn og voksne i salen var begejstrede.

Efter nisseteateret var der traditionelle børnelege og dans om træet ledet af julemanden og hans kone. Konrad Hove akkompagnerede under julestykket og spillede dejlig julemusik til dansen. Der var kommet så mange børn, at der lige var nok godteposer til alle børnene. De voksne nød kaffe, gløgg og æbleskiver, øl og vand. Det blev altså en rigtig juletræsfest.

"Fra Sommer til jul"

IMG_2822_b.jpg

De meget veloplagte børn på billedet er bagest fra venstre: Mie og Mette, i midten fra venstre: Clara, Andrea, Isabel og Martha, forrest fra venstre: Sara, Annika, Laura, Mathias og Marie. Desværre var Nissefar, Andrea, ikke til stede ved fotograferingen. De to sceneteknikere Esther og Sofie måtte igen se til fra kulissen.

Slagslunde-Klubbens teatergruppe, SLAGS har i mange år bidraget med nissestykker til juletræsfesten i byen. De sidste 4 år har det udviklet sig til et tilbud til byens børn. Umiddelbart efter efterårsferien får Slagslunde Skole besøg af en nisse, der inviterer teaterinteresserede børn til at melde sig som skuespillere til årets spil.

I år var der så stor interesse, at nogen måtte på venteliste, og nogen tog til takke med at være scenearbejdere. I løbet af november knokler børnene med rollerne mens SLAGS lidt efter lidt fylder ud med kostumer, kulisser, lyd og lys. 9 voksne er involveret i projektet.


Følg "slagslundeklubben" på facebook 


Tidligere:

 

Fredag den 31. oktober kunne Slagslunde-Klubben præsentere Jens Lysdal Trio i Slagslunde Forsamlingshus.

Uanset hvad vi har skrevet om Jens, Jon og Anders i optakten til denne koncert, har det været underdrivelser. Koncerten var intet mindre end fantastisk. Forsamlingshuset var fyldt og der var en fantastisk stemning ved cafébordene i salen. Det blev til en skøn, kreativ vekselvirkning mellem det veloplagte publikum og ikke mindre veloplagte band. Som arrangør kan man kun glædes over den store tilslutning til arrangementet. Det giver styrke til det fremtidige arbejde i Slagslunde-Klubben langt ind i det nye år.

Jens Lysdal med Jon Bruland (bass) og Anders Pedersen (percussion)

IMG_2694-a.jpg

Jon, Jens og Anders på loggiaen i Forsamlingshuset

 

Jens Lysdal - fra Slagslunde - guitarer & vokal og tryllekunstner?

IMG_2701-a.jpg

"Han havde den oppe i ærmet"

 

Jon Bruland  - fra Buresø - bas

IMG_2708-a.jpg

Jon med sin seje 6-strengede basguitar og sprøde vokal

 

Anders Pedersen - fra København - percussion

IMG_2697-a.jpg

Anders med diverse instrumenter, bl.a. en "rejse-vibrafon" af ældre dato, men en flot, spacy klang.

 

Vi skrev bl.a.:

Jens Lysdal  skiller sig ud ved at være både en stærkt personlig sanger og sangskriver og samtidigt én af landets bedste guitarister. Hans musik og hans koncerter er noget særligt, hvor fokus hele tiden veksler mellem sangene og det instrumentale, der på dynamisk vis forstærker hinanden. Og da han altid har top-musikere i sine bands – som får godt med legeplads – er hans koncerter altid intense og uforudsigelige.

Jens har boet i Buresø/Slagslunde siden 1994, har spillet i 15 år med den ligeledes lokale musiker bas-ikonet Hugo Rasmussen med hvem han har indspillet et dobbelt Danish Music Award nomineret album - “Keep the light in your eyes”.

Han har i sit studie produceret bl.a. Povl Dissing, Alberte Winding, Rasmus Lyberth m.fl.

Jon Bruland bor i Slangerup, er bassist og har spillet med mange af de store navne bl.a. Jan Glæsel, Kasper Winding, Jens Lysdal, Anne Linnet. Jon er også kendt for sin musik bl.a. til flere danske film, som Lykkevej, At klappe med een Hånd, En enkelt til Korsør og TV-serien Hotellet.

Anders Pedersen spiller flere instrumenter fx guitar. I denne sammenhæng skal vi høre ham på percussion. Han har spillet med bl.a. Giant Sands, Allan Olsen og Marie Frank, som har også er gift med.

Ugen efter Slagslunde-koncerten og igen til foråret tager samme trio på Tysklands-turné.


Både i Danmarkog i udlandet har Jens Lysdals udgivelser fået store og personlige ord med på vejen i medierne. Og da han for nylig genudgav sit debut-album "A matter of time" i remasteret og genindsunget form, blev den kaldt: "ét af nyere dansk pop-histories mest helstøbte værker".

Det nye album “Easy Heart” (2014) - er nomineret til “Bedste Folk-udgivelse i Tyskland” af den tyske anmelder-sammenslutning. Albummet har fået overvældende anmeldelser i både Danmark, Holland, Østrig og Tyskland http://www.lysdal.com/Reviews/Easy-Heart 

Jens Lysdal spillede i sidste uge på Det Kgl. Teater til udsolgt “balkon-koncert” (se billeder fra Facebook) og han spiller til foråret samme sted, men på store Gamle Scene til et af deres “Hübberiet” arrangementer.

Tjek nogle af disse klip:

https://www.youtube.com/watch?v=gzRYn0Oji1w  The beauty of it all

https://www.youtube.com/watch?v=qdiSYZ3jSG8  I should have danced

https://www.youtube.com/watch?v=mORvZxPb3zc  Den glade bankmand  (fra Tønder-festival - nummer fra Albummet “Woody (Guthrie) på dansk” med bl.a. Niels Hausgaard og Allan Olsen)

 

Følg Jens Lysdal på Twitter & Facebook 


KLUBBEN´s 23. efterårsprogram er udkommet

 

bjarnegohlke.jpgTidligere:
Fredag den 26. september 

Vi havde en fest med Bjarne Gohlke og Erling Jensen, som leverede guitarakrobatik så publikum jublede.

Klubbens nye café-lamper er designet og udført af Klubbens egen værkstedsformand Bjarne Kielstrup. Man kan ligeledes se maleren Ole Strøygårds maleriudstilling.

Ole Strøygårds beskæftigelse med farvepsykologi, som han også har undervist i på Den Grafiske Højskole i København, afspejler sig i hans malerier, der er holdt i enkle, stærke farver.

Malerierne er koncentrater af naturoplevelser, i hvilke lyset er af afgørende betydning. Motiverne er gengivet i et formsprog, der nærmer sig det abstrakte. I den aktuelle ophængning, ses en tydelig fascination af kvindekroppen.